GBS De Regenboog

Ouderraad

Een belangrijke schakel in de werking van onze school is de Ouderraad. Daarom voorzien we voor hen een aparte rubriek op onze site. Ze stellen zich even voor en leggen kort hun werking uit.

Wie zijn wij?

Enthousiaste ouders die geïnteresseerd zijn in het schoolleven van onze kinderen.
Ouders die zich willen inzetten, worden met open armen ontvangen.

Hoe werkt de ouderraad ?

De ouderraad vergadert ongeveer één keer per maand. Tijdens deze vergaderingen wordt van gedachten gewisseld over allerlei zaken of worden problemen aangekaart die van de school, de kinderen of de ouders komen. Het bestuur, dat gekozen werd door de leden van de ouderraad, stelt de agenda op, legt de contacten (zoals bv met de gemeente) en neemt het financieel beheer voor zijn rekening.

Wat is ons doel?

Door voortdurend met de directie, de leerkrachten en de ouders te communiceren, willen we alle initiatieven die het schoolleven beter en leuker maken, helpen ontwikkelen. Dit gebeurt o.a. door activiteiten te organiseren, te helpen bij feestelijkheden (bv Sint, carnaval, …), didactisch materiaal aan te kopen, ...

Samenwerking tussen ouders en school is hier zeer belangrijk !

De ouderraad vertegenwoordigt ALLE ouders die kinderen op onze school, De Regenboog hebben.

Je kan bij de mensen van de ouderraad terecht met ideeën, vragen, problemen en voorstellen.

Wat doen wij?

Wij helpen bij de organisatie van allerlei activiteiten en feestelijkheden.

Enkele voorbeelden:
• Kalenderverkoop
• Grootouderfeest
• Reuze sinterklaasfeest
• Ondersteuning Kerstmarkt
• Carnaval (met pannenkoeken !)
• Schoolfeest
• Kwis
• Nieuwsflash
• ...

De winst die gemaakt wordt bij deze activiteiten wordt gebruikt voor : het inrichten van de speelplaats, het aankopen van didactisch materiaal, speelgoed, leesboeken, ...

Wij blijven ook werken aan een aantal thema’s zoals de verkeersveiligheid in de buurt van de school.

Bestuur ouderraad

• Voorzitter: Wim Van Roy