Regenboognieuws

in de startblokken

Welkom bij onze eerste digitale nieuwsbrief

Juf AnnDirecteur

Op de planning

 • Schoolfeest 21/05/22
 • Speeldorp 5 KS 31/05/22 
 • Sportdag KS 07/06/22 
 • Speeldorp 6 KS (waterdag) 14/06/22 
 • Oudercontact KS 21/06/22 
 • Oudercontact LS 23/06/22 
 • Proclamatie 3de kleuterklas 28/06 om 17u 
 • Proclamatie 6de leerjaar om 19u 
 • 30/06: halve laatste schooldag 

Nog veel meer activiteiten vind je op
de kalender van onze website.

De school FEEST en kleurt je fiets

Op zaterdag 21 mei organiseert de Regenboog hun jaarlijks schoolfeest! Dit jaar is het thema de fiets. Warm dus je benen maar op en kom gezellig met de fiets naar school. We organiseerden geen fietstocht maar wel een heleboel activiteiten die je met de fiets kan doen op onze speelplaats. 

Allemaal welkom vanaf 13u.

Wij staan niet stil 

Onze school staat niet stil. Ook de leerkrachten en de school moeten zich voortdurend bijsturen om het onderwijs af te stellen op de steeds veranderende maatschappij. In dit luikje informeren wij jullie graag waaraan wij werken met het hele schoolteam.  

‘Sanctiebeleid’: Een van de projecten die we dit jaar onder handen nemen is ons sanctiebeleid. Het woord sanctie heeft een negatieve bijklank en wij willen op school in de eerste plaats de kinderen op een positieve manier beïnvloeden.  We noemen het daarom ‘na-regen-komt-zon’ beleid. Het is een hulpmiddel voor leerkrachten en kinderen om fijn gedrag aan te leren en consequent op te treden wanneer dit nodig is. We doen dit met behulp van een weerbarometer. Zo begrijpen kinderen beter wat er van hen verwacht wordt en helpt het leerkrachten om de schoolafspraken te bewaken. Momenteel wordt dit beleid nog verder afgewerkt en hopen we jullie dit toe te lichten bij de start van het volgende schooljaar. 

 

Leeskracht: Jullie hoorden waarschijnlijk wel al van onze Leeshelden. Zij gaven dit jaar het startschot voor een heus leesproject. De kinderen kregen hierbij uitdagingen zoals: een kwartier per dag lezen, een affiche ontwerpen, een leeshoek maken, …  Ook de leerkrachten schoolden zich een heel jaar bij over dit interessante onderwerp. Volgend schooljaar duiken wij samen met onze leerlingen en jullie in een heus boekenavontuur.

GEZOCHT!

Iemand die een nieuw logo voor de school kan ontwerpen. Zo zijn we op zoek naar een logo dat de visie van onze school uitstraalt.

onze nieuwe collega's 

Afbeelding1

Juf Margot

zorg lagere school
+ vrijdag 5de leerjaar

Juf Margot staat vrijdag in het 5de leerjaar en woensdag is ze juf van 1A. Doorheen de week ondersteunt ze zowat alle klassen met leesprojecten, accentwerking en zorg.

20210626_100753_2

Juf Inge

kinderverzorgster

Juf Inge is kinderverzorgster bij de kleuters. Daarnaast ondersteunt ze de huiswerkklas van de lagere school.

thumbnail_PHOTO-2022-05-19-12-53-06

Juf Ellen

Zorgjuf kleuterschool

Juf Ellen werkt op maandag en dinsdagvoormiddag en geeft zorg aan de jongste kleuters.

IMG-20220518-WA0002

Tristan

Stagiair Secretariaat

Tristan komt iedere vrijdag (onder begeleiding van Kelly) ons secretariaat versterken.

Wist je datjes

Wist je dat er 3 baby’s zijn geboren? 

 • Juf Eline en haar man werden de trotse ouders van Sieg.
 • Juf Elke en meester Geert de fiere ouders van Nona.
 • Meester Michel en zijn vriendin Bianca kregen hun allereerste kindje: Janne
Aan suikerbonen hadden we in de leraarskamer dus geen tekort!

Wist je dat onze eerste kleuterklassen in de loop van het schooljaar flink zijn aangegroeid? 
Er stapten dit schooljaar 37 nieuwe kleuters in, dat maakt dat we in 1KA met 27, in 1KB ook met 27 en in 1KC met 26 kleuters samen zitten. Zorgjuf Ela en zorgjuf Ellen staan de 3 klasjuffen bij. Elke maandag en dinsdag werken zij in kleinere groepjes aan heel wat bodymapvaardigheden.  Juf Lorate en juf Inge zijn onze 2 kinderverzorgsters die de juffen van de 1ste kleuterklassen full-time bijstaan. Zij nemen de allerjongste kleuters op woensdagen, donderdagen en vrijdagen zelfs enkele uurtjes uit de klas om de zelfredzaamheid te bevorderen (jasje aan/uit, naar toilet, handjes geven aan een vriendje, in een rijtje stappen, … ). De kleutertjes én de juffen genieten ervan! Zalig om ze bezig te zien.  

Shoppen voor de school

Shop jij ook wel eens online? (via Bol.com / Coolblue / Booking.com / Dreamland / JBC / Torfs / A.S. Adventure / Centerparcs / … en zoveel meer!)
Zou je dan de volgende keer aan ons willen denken?
Met 1 extra klik bij je online aankopen kan je onze ouderraad steunen, zonder meer uit te geven. We zijn jullie daar alvast heel dankbaar voor! De opbrengsten worden volledig gebruikt om projecten van de school te steunen.

Shop en betaal zoals je altijd doet. Door via Trooper.be te passeren weet de shop welke vereniging jij wil steunen. Zelf betaal je geen rosse eurocent extra!