De Regenboog bekroond met gouden medaille voor de lessen Verkeer op School

De Regenboog bekroond met gouden medaille voor de lessen Verkeer op School

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde onze school met een gouden Verkeer op School-medaille. GBS De Regenboog kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 38 briljanten, 141 gouden, 237 zilveren, 641 bronzen en 19 kleutermedailles uit, goed voor 1076 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2438 in totaal, zetten in op verkeersveiligheid met de ondersteuning van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Brons, zilver, goud en briljant

Door deel te nemen aan een VSV-initiatief verdient een school telkens 1 punt. Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen) en fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen). Met De Grote Verkeerstoets kunnen scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen testen. Kinderen motiveren om tijdens de donkere maanden hun fluohesje te dragen en een fietshelm op te zetten kan met Helm Op Fluo Top. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School. Drie punten leveren een bronzen medaille op, zes punten een zilveren, negen punten een gouden en twaalf punten een briljanten medaille.

Meer informatie over de medailles en alle Verkeer op School-initiatieven vind je op www.verkeeropschool.be

Project Molenveld

De veiligheid van onze fietsers en voetgangers zal in de toekomst alleen maar verbeteren. Zo wordt het Molenveld in de toekomst een fietsstraat. Lees er meer over op de website van Zemst.
Project Molenveld – Gemeente Zemst

De Regenboog bekroond met gouden medaille voor de lessen Verkeer op School
Deel deze post: